Sószoba

Sóbanjó sószobánkat azoknak hoztuk létre, akik a természetes gyógyulást részesítik előnyben.

Mindannyiunknak fontos gyermekeink egészsége. Hogy ezt megőrizzük, a betegséget megelőzzük, vagy az egészséges állapotot visszaállítsuk, a Sóbanjó  kezelés kiváló lehetőség.

A „haloterápia” nem más, mint egy száraz, sós aeroszollal feltöltött légtérben való tartózkodás. A kezelés számos probléma esetén segít. Ajánlott szinte mindenféle légzőszervi megbetegedés esetén. A nátrium-klorid aeroszol stimulálja a légzőszerv csillóit és támogatja a test természetes védekező képességét.

A sós levegő belégzésével tisztulnak a légutak, így a szervezetből eltűnnek a fertőző gócok. A sóterápia alkalmazásával növelhető a szervezet általános fizikai és biokémiai állapota, melynek hatására javul a perifériás keringés, erősödik az immunrendszer. A sószoba klímája serkenti a légzőszervek aktivitását és a hörgők öntisztulását, mely által csökken a nyálkahártya gyulladása.

1843-ban Feliks Boczkowsky lengyel sebész Wieliczka (Lengyelország) városában dolgozott egy ismert sóbányában. A bányászok munkakörülményeinek egészségre gyakorolt hosszú távú hatásait tanulmányozta. Munkájával elsőként bizonyította be a száraz só aeroszolban gazdag mikroklíma egészségre gyakorolt pozitív hatásait. Ezt követően, 1958-ban a világ első szanatóriumát nyitotta meg a városban.

A tanulmány kiterjedt a módszer hatékonyságának értékelésére is. Az egyik vizsgálatban 596 bronchitises asztmában szenvedő gyermek vett részt. A sókamrában eltöltött 3-4 nap után 92%-uk érezte a légzésében bekövetkezett jelentős javulást.

A „haloterápia” előnyös kezelt allergia esetén is. Nagyon hatékony módszer a pollen allergiában szenvedő betegek kezelésében; a tanulmány szerint a betegek 82%-ánál bizonyult a sóterápia hatékonynak.

Segít az asztma, allergia, krupp, alsó- és felső légúti betegségek megelőzésében, immunerősítő és javítja a fizikai erőnlétet.

Egészséges emberek esetében kiválóan alkalmazható megfázásos, vírusos betegségek megelőzésére, illetve utókezelésére. Gyermekek esetében az őszi megfázásos időszakban, a közösségbe kerülés idején kiemelt fontosságú az immunrendszer támogatásának.

A Magyar Fül-Orr-Gégész és Tüdőgyógyász Szakmai Kollégiumok támogatják a száraz, befújásos sóterápiák önköltséges, kiegészítő kezelésként történő alkalmazását.

A sószobás kezelések 50 percig tartanak.

__________________________________________________________________________________

Egyéb, manapság alkalmazott technikákról:

A sótéglákból épült sószobákban csak kis mennyiségű só tud kipárologni a levegőbe,  és lényegesen több időt kellene itt tölteni, így az kevésbé hatékony.

Az inhalációs vagy nedves, párologtatott sószoba szintén kevésbé hatékony, a kipárolgott só csak kis része jut el a hörgőkbe. A só vízhez van kötve, páratartalmas magasabb, ami a belélegzés során ‘útközben’ megtapad.

Az egyébként kiváló természetes Indus Himalája só nemcsak nátrium-kloridot tartalmaz, hanem még 82 féle ásványi anyagot, elemet – ezt viszont belélegezve nem tudjuk mi allergizálhat.

 

További információ illetve bejelentkezés:

Sóbanjó Sószoba

További információ illetve bejelentkezés:

Dorozsma Ház Mesekuckó – Sóbanjó Sószoba

1144, Budapest, Vezér utca 32.

+36 30 624 6622 – Bejelentkezés

info@sobanjo.hu

Nyitva hétfőtől péntekig, előzetes bejelentkezés alapján.